• direccion@tendentcia.es | 934 269 232 | 681 358 114 | c/ Viladomat, 73

Quins aliments afavoreixen les càries?

Quins aliments afavoreixen les càries?

Quins aliments afavoreixen les càries? 1200 628 Tendentcia

Les càries suposen una gran molèstia per al que les pateix. La millor solució és acudir al dentista quan sentim molèsties, però … no és l’única! La clau està en seguir una dieta adequada i equilibrada. Tots sabem que certs aliments acceleren l’aparició de càries, però sabies que hi ha aliments que poden evitar la seva formació?

Seleccionar bé el tipus d’aliments que ingereixes no només et permetrà lluir unes dents saludables i un bonic somriure, també ajudarà a conservar la teva dentadura la major part de la teva vida.

Què has de menjar per evitar l’aparició de càries:

Calci

El calci és necessari regularment, permet enfortir les dents i produir més saliva. El trobem en aliments com la llet, el formatge o el salmó.

Vitamina D

La “vitamina de el sol”, ens ajuda a absorbir el calci i altres components com el fòsfor. Per a això podem menjar aliments rics en aquesta vitamina com xampinyons o peix. Deixar que el sol toqui la  nostra pell mentre passegem és una altra opció. Recorda que un excés de sol és molt perjudicial per a la salut, però també ho és no permetre aquest que penetri en absolut a causa de l’ús de cremes solars de molt alta protecció.

Vitamina K2

Al igual que la vitamina D, ens ajuda a absorbir el calci i el fòsfor. En aquest cas, la trobem en aliments com el formatge, carns, pollastre o en els ous.

Magnesi

Aquest component contribueix a la remineralització de les dents i a el balanç dels nutrients. Es troba en aliments com el cacau o en els alvocats.

Fòsfor

El fòsfor ens protegeix de malalties bucals i en específic de l’aparició de càries. Es troba especialment en llavors i en carns.

Quins aliments provoquen les càries

Els aliments que continguin aquests components afavoreixen l’hàbitat dels bacteris causants de la càries així com la seva formació.

Gran nivell d’àcid fític

L’àcid fític no deixa absorbir nutrients com el calci o el magnesi. Està molt present en aliments d’ús quotidià com l’arròs, les llenties, les ametlles, el blat de moro o les faves de soja.

Gran nivell de sucre

El sucre alimenta el bacteri que provoca les càries, un excés de sucre pot ser molt perjudicial per a la salut bucal i la qualitat de les dents.

Fruits secs

Els fruits secs són aliments molt saludables però els de tipus tou com les panses i les orellanes poden enganxar-se a les dents i afavorir l’aparició de càries.

Menjars i begudes àcides

Aquest tipus de menjars i begudes no només ajuden a la formació de càries, també fan malbé l’esmalt de les dents i afavoreixen la caiguda d’aquests.

Carbohidrats

Els carbohidrats com la pasta, el pa blanc o l’arròs blanc es converteixen en sucres immediatament i afavoreixen la formació de càries

 

En conclusió: els millors aliments per enfortir les dents són aquells rics en fòsfor, calci, magnesi, vitamina D i K2 ja que ajuden al seu re mineralització i eviten la formació de càries. Creiem que això ajuda a aconseguir els objectius de l’Odontologia Mínimament Invasiva: abans prevenir que curar. Els aliments amb alts nivells de sucre, els carbohidrats, l’àcid fític i la fruita seca tous contribueixen a la presència de bacteris “dolentes” i de càries, per la qual cosa és millor no menjar-los en excés. Et recomanem rentar-te les dents cada vegada que consumeixis un d’aquests aliments per així evitar possibles bacteris!